Forleden kom det frem, at Samsung endnu engang har fusket med benchmarks scores på deres smartphones. Ifølge AnandTech er det dog langt fra enestående for Samsung. Samtlige Android-producenter, Motorola undtaget, benytter sig af de samme beskidte tricks - og det er åbenbart noget, der har stået på i flere år.

Kort sagt går det ud på, at Android-producenterne sørger for at give benchmark-apps flere resourcer end de normalt ville få. Det kan være ved at skrue op for clockfrekvensen, ved at øge CPU'ens temperaturgrænse eller ved at sørge for at processoren ikke går i strømbesparende mode. Alt sammen sådan set meget fine tricks til at øge ydelsen, men jo problematiske fordi det kun er benchmark-apps, der får gavn af det.

Det svarer lidt til at købe en bil, der kan køre 90 km/t når man selv kører i den, men 140 km/t, når motorjournalister kører i den. Rent fysisk kan bilen yde det, men kunden får aldrig gavn af det. På samme måde med telefonen, hvor det kun er benchmark-apps der får fuld skrue, men almindelige apps må nøjes med mindre, formodentligt for at give bedre batteritid.

Har intet med virkeligheden at gøre

Problemet er altså, at de benchmarkscores man ser, intet har med den virkelighed brugerne oplever at gøre. Dermed er de misvisende. God ydelse handler ikke om at score godt i tests, men at give brugerne en god ydelse. Det har samtlige Android-producenter altså set stort på i flere år, Motorola undtaget.

På illustrationen over artiklen, kan man se en test med og uden snyd. Den blå kurve viser clockfrekvensen uden snyd. Som man kan se, er telefonen omkring 10 ms om at komme op i gear, og tilsvarende skruer den ned for blusset mod slutningen. Den røde kurve viser hvordan Samsung har optimeret processoren, så den kører for fuld tryk under hele testen, og derfor får en bedre score.

AnandTech tror ikke på, at det er noget der stopper. Det bedste man kan gøre er hele tiden at udvikle benchmark-værktøjerne, så de ikke bliver opdaget eler kan se bort fra den optimering der sker i telefonerne. Det er katten efter musen, og det stopper aldrig.

Ifølge AnandTech benytter Apple sig ikke at de ufine tricks.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.