Apple har frigivet en ny udgave af det professionelle musikprogram Logic Pro X. Det er tale om en ret stor opdatering der blandt andet byder på en opdateret brugergrænseflade, flere nye funktioner og udvidet Touch Bar support. Versionsnummeret er 10.3.

Brugergrænsefladen er blevet frisket op med en mere fladt udtryk, der mere på linje med designudtrykket i resten af macOS. Mange knapper har fået små justeringer der gør dem nemmere at bruge - specielt i dagslys. Der er dog ikke tale om så store ændringer at man bliver nødt til at andre sine arbejdsgange, som vi så for et par år siden, hvor brugergrænsefladen blev helt redesignet.

En af de mest interessante ting i den nye opdatering er en omfattende brug af Touch Bar på den nye MacBook Pro. I modsætning til Apples lydprogram for masserne, GarageBand, hvor Touch Bar alene fungerer som controller for diverse ting, kan den i Logic bruges til mange andre ting såsom virtuelle instrumenter. Det er helt tydeligt, at Apple har villet vise andre udviklere, hvor stort potentialet for Touch Bar er i pro-apps.

Hvor ovenstående handler om at gøre arbejdsgange lettere er der også flere regulære nye funktioner. Blandet en ny funktion, hvor man med en enkelt tryk på en knaå kan sende et helt projekt til iCloud, så man hurtigt og nemt kan arbejde videre med det i Garageband på iPaden.

Derudover er der flere nye funktioner efterspurgt af professionelle lydteknikere. Jeg vil ikke rode mig ud i at komme ind på dem her, men henvise til appens versionsnoter som kan ses i Mac App Store.

Opdateringen er gratis for eksisterende brugere og eller kan Logic Pro X kan hentes i Mac App Store (link).

Foto: Apple
Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.