Den amerikanske pendant til Elgiganten, Best Buy, har offentliggjort en liste over de elektroniske enheder deres kunder ønsker sig eller ønsker at give andre til jul.

Apples iPad topper listen, hvilket i sig selv ikke er så interessant. Det er mere pudsigt at Apple Watch kommer ind på 12. pladsen, mens en Dyson-støvsuger kommer en på 10. pladsen. Betyder det, at folk hellere vil have en støvsuger end et Apple Watch?

Nej, selvfølgelig ikke. For listen er et gennemsnit. Det er ikke nødvendigvis de samme folk der har prioriteret mellem Apple Watch og en støvsuger. Det er snarere forskellige folk. Nogle ønsker sig et ur andre en støvsuger. Er der flest der ønsker sig en støvsuger, vil den derfor ligge højere på listen. Det er ret vigtigt at forstå forskellen mellem en personlig preference og hvad der er mest populært i hele befolkningen. Folk er ikke blevet bedt om at prioritere.

Når det er sagt er det ikke underligt, at nødvendig ting som en støvsuger ligger højere end mere luksusprægede ting som Apple Watch. Man kunne hive fat i mange andre ting, som er mere populære end Apple Watch. Mikrobølgeovne, karklude eller øl eksempelvis. Men gør det os klogere på noget som helst?

Hvad pokker. Best Buy har fået lidt reklame og vi andre lidt at tale om. Her er hele top 15-listen.

1. iPad
2. Bose QuietComfort 25 Noise Cancelling Headphones
3. MacBook
4. Samsung 48” Smart 4K Ultra HD TV
5. Sharp 43” Smart HDTV with Roku
6. Microsoft Surface
7. Bose SoundLink Mini Bluetooth Speaker II
8. Fitbit Charge HR Heart Rate and Activity Tracker
9. Samsung Galaxy Tab S2
10. Dyson V6 Absolute Bagless Cordless Vacuum
11. Vizio 43” Smart 4K Ultra HD TV
12. Apple Watch
13. SONOS PLAY:1 Wireless Speaker
14. iRobot Roomba Vacuum Cleaning Robot
15. GoPro HERO4 Action Camera