Apple har frigivet en opdatering til tvOS, styresystemet i Apple TV 4. Versionsnummeret er lidt ude af takt med iOS-opdateringen (iOS 9.3) og hedder derfor tvOS 9.2. Men det er altså den seneste version trods dette misforhold.

tvOS 9.2 indeholder flere nyheder. Heraf dog flere vi danskere desværre ikke får gavn af, da de er relateret til Siri, der endnu ikke virker på Apple TV i Danmark.

Blandt nyhederne er understøttelse af Bluetooth-tastaturer, der gør det nemmere og hurtigere at skrive på Apple TV, da man så slipper for at bruge fjernbetjeningen til at cykle igennem bogstaverne med. I de lande hvor Siri understøttes, er der også kommet en ny dikteringsfunktion, der kan oversætte ens tale til tekst, hvilket igen gør det hurtigere at søge, skrive kodeord etc.

Den anden store nyhed er, at apps nu kan samles i mappen som vi kender det fra iOS. Det gør det muligt at få en mere overskuelig hjemmeskærm. Relateret til brugergrænsefladen er, at app-skiftren har fået et nyt udseende. App-skifteren er - ligesom på iOS - den funktionalitet der bruges til at skifte direkte mellem åbne apps med.

Tredje store nyhed er fuld understøttelse af iCloud Foto-bibliotek og Live Photos. Tidligere var det kun ens Photo-stream, man kunne se på Apple TV.

En mindre nyhed er understøttelse af MapKit, så udviklere nu kan inkludere kort i deres apps.

Sidst men ikke mindst indeholder opdateringen en opdateret firmware til Apple TV-remoten. Opdateringen forbedrer sensor-ydelsen i spil og apps samt tilføjer support for mere tredjeparts udstyr. Opdateringen af remoten sker efter man har opdateret tvOS. Kommer opdateringen ikke frem, så sørg for at remoten er helt opladt.