Apples chef, Steve Jobs, har i en email sendt til alle Apples ansatte fortalt, at han går på sygeorlov. For præcis to år siden, tog Jobs ligeledes sygeorlov for at komme til hægterne efter en langvarigt sygdomsforløb. Under denne orlov fandt man ud af, at der var Jobs lever den var galt med, hvorefter han fik en levertransplantation. Jobs var fraværende fra det daglige arbejde i 6 måneder, men var stadig involveret i de overordnede strategiske beslutningen. Den daglige ledelse blev den gang overtaget af Tim Cook, COO. Det samme sker denne gang: Jobs overlader den daglige ledelse til Cook, men er stadig involveret i de strategiske beslutninger.

Der er ingen meldinger om, hvor længe Jobs' sygeorlov kommer til at vare.

Her er den mail som Jobs har sendt til Apples ansatte:

"Team,

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company.

I have asked Tim Cook to be responsible for all of Apple's day to day operations. I have great confidence that Tim and the rest of the executive management team will do a terrific job executing the exciting plans we have in place for 2011.

I love Apple so much and hope to be back as soon as I can. In the meantime, my family and I would deeply appreciate respect for our privacy.

Steve"

Opdatering

Ifølge New York Times er forklaringe, at Jobs lider af problemer med immunsystemet, hvilket er normalt for folk, der har fået en levertransplantation. Man har gode perioder og dårlige perioder, og Jobs er inde i en af de dårlige perioder. De seneste uger har han skruet ned for aktiviteterne hos Apple, og har kun været på kontoret 2-3 gange om ugen, og nu har han altså besluttet at tage helt fri i en periode.

Aktiemarkedet har reageret med en kursfald på 8% oven på udmeldingen om Jobs' sygeorlov. Fondsbørsen i New York var godt nok lukket for handel i går, på grund af en amerikansk helligdag, men Apple er også noteret på børsen i Frankfurt og her faldt kursen altså omkring 8%.

Scroll ned for at se kommentarer