Santa Clara County Public Health Department i San Jose i Californien har offentliggjort Steve Jobs dødsattest. Heri står dødsårsagen opgivet til at være kræft i bugspytkirtlen. Bugspytkirtlen er en 15 cm aflang kirtel, der ligger bagved mavesækken, i tæt kontakt med tolvfingertarmen. Den producerer forskellige fordøjelsesenzymer.

Jobs blev i juli 2004 netop opereret for en speciel kræft i bugspytkirtlen, hvilket dog først kom til offentlighedens kendskab flere år senere. Officielt blev Jobs' skrantende helbred dog aldrig forklaret med kræft. I 2009 meddelte Jobs, at han tog sygeorlov på grund af, at han led af en hormonel ubalance, som lægerne havde svært ved at kurere. I april samme år fik Jobs en levertransplantation som skulle kurere en "ukendt medicinsk lidelse".

Da Jobs tidligere i år igen tog sygeorlov blev det forklaret med "problemer med immunsystemet relateret til levertransplantationen" og ikke som en følge af kræften i bugspytkirtlen. Med frigivelsen af dødsattesten, der konkluderer at det var kræft i bugspytkirtlen, der var dødsårsagen, er der hermed sat punktum i den sag.

Jobs døde onsdag i sidste uge og blev begravet ved en privat seance i fredags. Apple har planlagt en mindehøjtidelighed den 19.oktober. Steve Jobs blev 56 år.