Siri, der er iOS's stemmestyrede assistent findes indtil videre kun på iPhone 4S, der blev lanceret i oktober. Den nye iPad fra i år, har ikke Siri-funktionaliteten indbygget, så man må formode, at Apple mener at det skal være forneholdt iPhonen. En enkelt ting er dog kommet med over på iPaden, og det er en dikteringsfunktion. Funktionen er helt som man kunne forvente; man siger noget højt, hvorefter det omsættes til tekst. Indtil videre understøttes kun engelsk og et par andre sprog, så det virker ikke på dansk.

Noget tyder på at samme funktion vil være at finde i næste udgave af Mac'ens styresystem, OS X Mountain Lion, som Apple frigiver sidst på sommeren. I hvertfald har 9to5mac fundet en liste over genvejstaster i Mountain Lion, og en af dem er beregnet til at starte dikteringsfunktionen. På iOS-enhederne starter man dikteringen ved at trykke på en mikrofon-tast på det virtuelle tastatur, men da Mac'en jo benytter et fysisk tastatur, som indtil videre er uden en mikrofon-tast, så skal det klares via en tastaturgenvej. For at sætte dikteringsfunktionen i gang, skal man trykke på begge cmd-knapper på samme tid.

Det skal bemærkes, at funktionen endnu ikke er aktiv. Den eneste ting der peger i den retning er listen over genvejstaster,

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.