Den svenske musiktjeneste Spotify er på vej til Danmark. Det fortæller KODA, en forening der administrerer komponisternes rettigheder i Danmark. De to parter har indgået en aftale, som gør at Spotify i løbet af sommeren kan begynde at tilbyde danskerne adgang til at streame musik.

"At få Spotify til landet, har været utrolig vigtigt for os, og derfor er jeg da også rigtig tilfreds med, at det nu er lykkedes. Danskerne vil have nem, ubegrænset og ikke mindst billig adgang til musik, og kan vi ikke tilbyde dem det lovligt, finder forbrugerne de ulovlige alternativer. Streaming-tjenester som Spotify skaber som nyt musikmedie i høj grad nye indtægter, fordi de henter brugere fra de ulovlige tjenester, og det er virkelig positivt", siger KODA's direktør, Anders Lassen.

Der er endnu ikke offentliggjort nogle priser. Spotify kører dog traditionelt med en reklamefinansieret løsning samt en abonnementsløsning til omkring 100 kroner om måneden. I det sidste tilfælde er det muligt at høre musik, mens man er offline via den dedikerede iPhone-app.

Spotify er ikke den første streamingtjeneste på det danske marked. Der findes allerede tjenester som PLAY, WiMP, WavesOut og bibliotekernes streamingtjeneste, BibZoom.

Kilde: KODA

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.