I sidste uge steg kursen på InvenSenses aktier på et rygte om at de havde indgået en aftale med Apple om at levere sensorer til den kommende iPhone 6. InvenSense laver blandt andet gyroscoper og accelerometre. Det er dog næppe dem Apple er interesserede i. Mere interessant er det at InvenSense også leverer teknologi til optisk billedstabilisering i mobiltelefoner.

Optisk billedstabilisering går ud på, at kameraet via nogle sensorer kompenserer for de bevægelser og rystelse et kamera bliver udsat for. Resultatet er markant mere rolige og skarpe billeder.

I øjeblikket benytter Apple sig af softwarebaseret billedstabilisering, mens InvenSenses optiske løsning er hardwarebaseret og meget bedre. Skulle Apple derfor beslutte at bruge hardwarebaseret billedstabilisering i den næste iPhone er InvenSense et godt bud. Så sent som i januar blev der offentliggjort et Apple-patent på netop optisk billedstabilisering, så Apple er tydeligvis interesseret. Apple har også tidligere meldt ud at forbedringer i billeder via en forøgelse af megapixelantallet ikke er første prioritet. Apple vil i stedet satse på andre teknologier. Her er optisk billedstabilisering et af de mest oplagte bud.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.