Der har længe været spekulationer om, at Apple var på vej med et fjernsyn med indbygget Apple TV. Nu bringer Wedge Partners-analytikeren Brian Blair dog en ny spekulation på banen, skriver Forbes. Han mener, at Apple vil starte med at integrere Apple TV i noget af den eksisterende hardware, og derefter arbejde sig langsomt op i størrelse. I praksis skulle Apple starte med at integrere Apple TV i de største iMacs, det vil sige dem med en 27" skærm.

Blair mener, at det giver god mening. Når vi tænker "TV" tænker de fleste på den store skærm, der typisk hænger i stuen, men i virkeligheden er der endnu flere TV'er i mindre størrelse andre steder i hjemmet. Det er den gruppe, han mener Apple vil gå efter i første omgang ved at lancere en 27" iMac med TV-funktionalitet. Senere kan de skalere op til 32" og derfra op til de helt store på 42"-55".

Ideen lyder faktisk ikke helt tosset. Ved at kombinere iMacen og Apple TV, vil Apple meget hurtigt få udbredt platformen, til alle dem der alligevel køber en iMac. Når det er sket, kan de pille computerdelen ud, så der alene er tale om et 27" Apple TV - selvfølgelig med en mindre processor i A-familien som i den nuværende Apple TV og iOS-enheder. Det vil gøre enheden billigere, og herfra er det bare et spørgmål om at øge skærmstørrelsen, hvis Apple også vil ind i stuerne.

Man kunne også forestille sig, at Apple vi lancere 27" Apple TV og iMac med TV parallelt, så man selv kan vælge om man vil have computerdelen med eller ej. Hvis Apple var rigtigt smarte, så lod de de nye skærme, være tynde klienter koblet op til en større husstandscomputer, så hver eneste skærm i princippet kunne fungere som en fuldblods Mac, hvis bare man havde et tastatur og en mus med.

Det skal understreges, at der alene er tale om spekulation - eller måske snarere ønsketænkning. Vi ser formodentligt en hel anden strategi fra Apples side. Ideen om, at gå efter markedet for de mindre skærme lyder dog plausibel - spørgsmålet er så bare om det skal være via en iMac eller via et dedikeret TV?

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.