Når man vil ringe til udlandet via sin iPhone, benytter de fleste nok deres almindelige teleselskab og betaler det, det nu engang koster - hvilket som oftest er en del. Sådan behøver det dog ikke at være.

Løsningen hedder Voice over Internet Protocol (VoIP) og kort fortalt er det en teknologi til at transportere telefoni via et datanet (som internettet). Ideen er, at hvis man i forvejen betaler et abonnement for sin bredbåndsforbindelse, kan man lige så godt bruge den til overførslen af de data, som et telefonopkald jo i virkeligheden er. De fleste kender nok også til IP-telefoni, hvor man via en lille boks, kan bruge sin almindelige telefon til at foretage opkald via datanetværket.

Nu har langt de fleste skippet fastnettelefonen for længst. Men mulighederne for VoIP og dermed billig telefoni findes også til iPhonen, i hvert fald så længe man er inden for rækkevidde af sit (eller andres) trådløse netværk. Så snart man er uden netværk begynder problemerne at opstå. Nu er iPhonen en mobiltelefon og ideen forsvinder lidt, hvis man ikke kan ringe når man er på farten og der ikke er WiFi-adgang.

Vopium har løsningen

Det har den danske virksomhed Vopium dog en genial løsning på, som af en eller anden grund har passeret under min radar. Det endda selvom Politiken sidst på sommeren konkluderede, at man kan spare 90% på udlandsopkald med Vopium.

Rent teknisk er Vopiusm løsning en kombination af almindelige opkald og VoIP. Lokale opkald foregår helt som normalt, fuldstændigt uden indblanding fra Vopium (ud over at du bruger deres program). Taster du et internationalt nummer, opdager programmet det automatisk og dirigerer dit opkald Vopiums datacenter, hvor samtalen bliver lavet om til VoIP, transporteret til Vopium i det land du ringer til og her lavet om til et "normalt" opkald igen. Resultatet er, at du kun betaler lokaltakst for opkaldet, plus et mindre beløb til Vopium for tjenesten.

Det er faktisk rigtig smart fundet på. For det første fordi det er enkelt. Du bruger din iPhone helt som normalt når du skal ringe op. Blot bruger du Vopiums telefonprogram i stedet for det normale, når du vil ringe op. Udviklerne af programmet har heldigvis sørger for, at det udseendemæssigt ligger meget tæt på Apples eget, som det kan ses til højre, og programmet overtager derfor naturligt det normale telefon-program. Du skal ikke selv huske på at bruge ét program til lokale opkald og et andet til internationale opkald eller behøver bekymre dig om hvorvidt du er på WiFi eller ej. Du bruger bare Vopium til alle opkald. Er du på WiFi går det den vej, er du ikke på WiFi betaler du bare lokaltakst for forbindelsen til Vopiums dataforbindelse. Du er med andre ord altid sikker på, at slippe billigst muligt, fordi Vopium automatisk benytter den billigste måde at foretage opkaldet på, under hensyntagen til brugerens geografiske placering og om den person, der kaldes også en Vopium bruger.

Test Vopium gratis og få 30 minutters tale med i "købet"

Fordi det er så nemt at spare penge, er der faktisk ikke så meget at betænke sig på.

Vopium kan hentes gratis i App Store og man får endda inkluderet 30 minutters tale gratis. Når de er brugt er prisen til USA for eksempel 15 øre i minuttet (+ din almindelige lokaltakst, hvis du ikke er på WiFi). Hos 3 giver jeg 3,50 kroner for at ringe til USA og over 11 kroner for at ringe den anden vej. Besparelsen er altså til at tage og føle på. Der findes også forskellige abonnementspakker, som du kan læse mere om hos Vopium.

Du kan hente Vopium til iPhonen her.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.