Klima er gang på gang på dagsordenen, når verdens ledere debatterer. De store internationale COP-møder, der afholdes jævnligt, handler om én ting, nemlig at spare på CO2’en og gøre verden grønnere.

Start med at feje for egen dør

Du behøver ikke være hverken økologiker eller hippie, for at synes godt om en grøn omstilling. Du kan også være materialist, der bare gerne vil spare penge på dit energiforbrug. Uanset din årsag, er der kun positive ting, at sige om energibesparelser, hvad enten de er foretaget på den ene eller den anden baggrund.

Et fornuftigt sted at starte, er i sit eget hjem. For som det gamle ordsprog siger, så skal man ikke kaste med sten, hvis man selv bor i et glashus. Nu er det ganske vist de færreste, der bor i glashus, men de fleste huse og lejligheder er dog forsynet med vinduer. Vinduer og døre kan være nogle storsyndere på din varmeregning, hvis ikke de er isoleret ordentligt. Faktisk skønnes det, at dårligt isolerede døre og vinduer, kan betyde en merudgift på op til 30 % på din varmeregning i forhold til de energivenlige. Derudover er de energivenlige døre og vinduer også mere lydisolerende, hvilket kan være en kærkommen feature, hvis du bor i en storby som København eller Århus.

Gør det grønt, gør det selv

Mange af de energibesparende tiltag man kan effektuere, kan man selv give sig i kast med. Det kræver blot en mobiltelefon og en god gør-det-selv app som f.eks. 555 håndværkertips, som du kan finde i App Store, og så har man egentlig det meste af sin ”know-how” lige ved hånden. Og det er uanset om du skal skifte toilet, vandhane, døre, vinduer eller noget helt andet.

Dog skal det siges, at hvis du vælger at give dig i kast med en karriere som gør-det-selv-mand/kvinde, så er det en virkelig god idé, at kende omfanget af arbejdet inden du går i gang. Mange ved nemlig ikke hvad det kræver, og ender således i et byggerod, der kan strække sig over flere uger og ende med at koste dyrt, hvis man begår fejl undervejs, der sidenhen skal udbedres af professionelle. Det er ikke en dum idé, at gøre det selv, men bare sørg for, at du ved hvordan og hvorledes, inden du evt. giver dig i kast.

Når du kender det sande omfang af et byggeprojekt, bliver det også lettere for dig at vurdere, om du overhovedet kan gøre det selv, eller om du bare skal rekvirere en håndværker med det samme.

En lys idé!

Et andet oplagt sted, at spare penge og CO2, er på dine lyskilder. Dine pærer kan nemlig sluge meget mere energi, end de måske behøvede, hvis du skiftede til nye spare-pærer. Energistyrelsen har udarbejdet en app, der hedder ”Lysguiden”, hvor du hurtigt og let kan se, hvad du kan spare på elregningen, ved at skifte dine nuværende pærer til de helt nye LED- eller halogenmodeller.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.