SONOS er tæt på at kunne lancere en smarthøjttaler med stemmestyring. Det afslører en ansøgning hos den amerikanske myndighed FCC, der skal godkende alle trådløse enheder, før de kan komme til salg i USA. Dermed følger SONOS i sporet på Amazon og Google, der begge allerede har lanceret en lignende højttaler samt Apple der er på vej med deres HomePod.

Til forskel fra de andre har SONOS dog ikke deres egen virtuelle assistent. Apple har Siri, Google har Google Assistant og Amazon har Alexa. SONOS derimod lægger op til at de ikke vil udvikle deres egen platform, men understøtte en af konkurrenternes.

Kontrolpanelet på den nye SONOS-højttaler.
Der har tidligere været information om, at SONOS ville understøtte Alexa, men det faktum at Apple sælger SONOS-høttalere i deres butikker kunne også indikere at Siri på en eller anden måde er i spil. Omvendt vil SONOS så direkte konkurrere med Apples egen HomePod, så det er måske ikke videre sandsynligt, at Apple går med til det.

Smarthøjttalere er et af de områder, der af en eller anden grund er mest fokus på hos de store producenter. Det nye sort kunne man fristes til at kalde det. I hvert fald vil alle være med. Apple, Amazon, Google, SONOS og sikkert en masse andre.

Synes du en stemmestyret højttaler er interessant?