Musiksystemet Sonos, som iPhoneguide tidligere har anmeldt (Anmeldelse: Sonos Multi-Room Music System), er blevet udvidet med en ny model, Sonos ZonePlayer S5, specielt designet til iPhone- og iPod touch-kunderne.

Sonos

For dem der ikke kender Sonos, er her en lille kort introduktion: Sonos er et amerikansk firma, der laver musikanlæg, men ikke helt almindelige af slagsen. Sonos har nemlig specialiceret sig i såkaldte flerrumssystemer. Kort fortalt går det ud på, at man deler sit hjem op i forskellige zoner, hvor hver zone har et sæt tilknyttede højttalere og forstærker. Dette er ikke meget ulig hvad de fleste har i forvejen, med musikanlæg i stue, køkken, børneværelse, arbejdsrum etc. Det smarte ved Sonos system er, at alle enhederne er knyttet sammen til ét stort system, som kan snakke sammen og styres centralt, i stedet for individuelle enheder, som man normalt har. De forskellige zoner kan spille forskellige musik eller de kan spille det samme.

ZonePlayer S5

Som de andre enheder i systemet, er ZonePlayer S5 en trådløs enhed, der streamer musik fra en computer eller en netværksharddisk. Det nye er, at ZonePlayer S5 har indbygget højttalere. Det er altså en rigtig alt-i-et enhed. Der iPhonen kommer ind i billedet er, at man kan styre Sonos-systemet via et program på iPhonen.

Det er altså ikke en traditionel dock, hvor man skal sætte iPhone i fysisk for at få musik. Musikken styres "bare" fra iPhonen. Dette er smart fordi det gær, at man kan bruge iPhonen til andre ting imens.

Efter min mening er Sonos' musiksystem udført som Apple ville have gjort det, hvis de gjorde det i den slags. Opsætningen er derfor uhyggelig nem: I med stikkontakten og tryk på to knapper, så man i gang. Designet, softwaren og hele brugeroplevelsen er i vanlig Apple-stil også helt i top og en klasse over konkurrenternes løsninger.

Tidligere har Sonos, med berettigelse, været beskyldt for at være et dyrt bekendtskab. Det har krævet en ZonePlayer, en forstærker, et sæt højttalere og en controller. Et setup der har kostet omkring 10.000 kr, bare for at komme i gang. Sidenhen er der kommet ZonePlayer med indbygget forstærker og det gratis iPhone-program har gjort controlleren overflødig (eller i hvert fald ikke et krav). Det anlæg jeg beskriver i min tidligere anmeldelse, har således kun behov for en ZonePlayer (med indbygget forstærker) og et sæt højttalere. Der har barberet prisen for at komme igang ned på omkring 6.000 kr, alt efter prisen på højttalere. Med ZonePlayer S5 er alt inkluderet og prisen er 2.999 kr hos Hi-Fi Klubben. Det lyder måske stadig dyrt for en iPhone-dock, men S5 kan slet ikke sammenlignes med en traditionel dock. I mine øjne er det en uhørt lav pris for at hoppe med på Sonos-vognen. Det eneste man skal være forberedt på er, at man med garanti bliver så bidt, at man inden længe får lyst til at anskaffe sig mere udstyr.

Da Sonos ZonePlayer S5 endnu ikke er kommet til landet, har jeg ikke haft lejlighed til at lave en egentlig test. Det lover jeg dog sker, lige så snart jeg får fingre i en. Det sker forhåbentlig i løber af 1-2 uger.

Specifikationer

- Alt-i-ét musiksystem til Sonos Digital Music System
- Kan betjenes trådløst via iPhone, iPod touch, Sonos Controller og pc/Mac
- 5 indbyggede Klasse-D digitale forstærkere
- Højttalere: 2 x diskant, 2 x 3” mellemtone, 3,5” subwoofer
- Tilslutning for hovedtelefon
- Audio line-in
- Systemkrav: Windows XP SP2 eller højere, Mac OS X v10.4 eller højere
- Mål: 36,5 x 21,7 x 12,3 cm (BxHxD)
- Vægt: 4,2 kg
- Farve: Hvid/sølv

Læs mere om Sonos ZonePlayer S5 hos Sonos.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.