Sonos har besluttet st droppe den udskældte recycling-mode, der låste deres produkter og gjorde dem ubrugelige. Ændringen trådte allerede i kraft i sidste uge, og betyder at enheder ikke fremover bliver låst. Hvorvidt allerede låste produkter bliver låst op igen er uvist.

Den såkaldte recycling-mode var en del af et tilbud fra Sonos til eksisterende kunder. Kunderne fik 30% rabat på nye Sonos-produkter, hvis de skrottede de gamle. For at sikre sig at folk rent faktisk skrottede produkterne og ikke solgte dem videre eller blev ved med at bruge dem, blev rabatten først aktiveret, når produkterne blev sat i recycling-mode. Herefter startede en nedtælling og efter 21 dage holdt produktet op med at fungere, hvorefter folk kunne smide dem ud eller aflevere dem til genbrug.

Kritikken gik herefter på, at Sonos opfordrede til at skrotte fungerende elektronik uden at sikre sig at den faktisk blev genanvendt. Mange andre producenter tilbyder skrotningspræmier, hvis man opgraderer sit grej. Det gør Apple eksempelvis. Men her skal man som oftest aflevere sit produkt for at få rabatten i stedet for bare at deaktivere det og smide ud. Herefter bliver det indleverede produkt enten sat i stand og solgt videre eller genbrugt på forsvarlig vis.

Uanet hvad, har Sonos altså nu droppet recycling-mode helt. Man får stadig rabat på køb af nye enheder, men kan altså fortsætte med at bruge de gamle, sælge dem eller hvad man nu vil.