Continuity er en ny funktion i iOS 8 og OS X Yosemite, der skal gøre det meget nemmere at bruge iPhones og iPads sammen med en Mac - og omvendt. Continuity byder på flere muligheder. En af dem er at AirDrop, som bruges til at sende indhold fra enhed til enhed, nu også virker på Mac.

Mere interessant er det dog, at man nu også kan dele iPhonens telefon-funktionalitet med sin computer. Man har hele tiden kunne FaceTime og sende iMessages via Mac, men fremover vil man kunne lave rigtige opkald også.

Opkald på iPad - sms på Mac

Forestil dig en situation, hvor du ligger på sofaen og browser iMacguide.dk på din iPad, mens din iPhone ligger i den anden ende af huset til opladning. Pludselig ringer telefonen eller du får en sms. I gamle dage ville du skulle rejse dog fra sofaen og gå hen til din iPhone, men med Continuity er det slet ikke nødvendigt.

Du tager bare opkaldet via din iPad. Og havde du siddet ved din Mac, havde du bare taget opkaldet der. For fremover kan du nemlig se på din iPad eller Mac når din iPhone ringer, og så vælger du selv, hvilken enhed du vil besvare opkaldet på. Vel og mærke rigtige telefonopkald, ikke bare VoiP-opkald som Skype eller FaceTime.

Det samme bliver muligt med sms.

Flere andre funktioner

Continuity har også en funktion, som Apple kalder for Handoff. Med Handoff er ens enheder opmærksomme på at de er i nærheden af hinanden, og giver umiddelbar mulighed for at overføre en opgave man er i gang med, som at skrive en mail eller et dokument, fra en enhed til en anden. Man stopper bare på den ene enhed og fortsætter på præcist samme sted på den anden enhed.

Continuity er som sagt en del af iOS 8 og OS X Yosemite, der frigives til efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.