Trods en massiv og overraskende stor vækst i iPhone-salget i seneste kvartal, må Apple se deres markedsandel falde, viser ny undersøgelse fra IDC. Sidste år i samme kvartal sad Apple på 16,6%, mens de i år sidder på 13,2%. Det til trods for at Apples salg er steget 20%.

Årsagen er at smartphonemarkedet bliver større og større i takt med at de "gammeldags" billige featurephones udskiftes med smartphones. Markedet er vokset med over 50% på bare et år. Android har sat sig på det meste, hvis ikke det hele, at det segment. I takt med at smartphones bliver mere og mere standard til helt lave priser, vil Apple naturligvis miste markedsandele sammenlignet med tidligere, hvor smartphone-segmentet var forbeholdt de dyre telefoner.

Nærlæser man tallene, vil man se, at Samsung taber markedsandele til de andre Android-producenter, som LG og Lenovo, der stormer frem. Samsung er faktisk den Android-producent, der oplever den laveste stigning i salget. Igen er dette nok et udtryk for at kampen om de billige telefoner er helt anderledes i den anden ende af skalaen, hvor Samsung konkurrerer med Apple.

Windows Phone oplever også fremgang og har nu 3,7% af markedet, mens BlackBerry, Linux og Symbian sidder på de resterende få procent og alle viser en faldende tendens. Specielt for de to sidstes vedkommende, er det nok et spørgsmål om kort tid, før de er helt væk fra statistikken. BlackBerry kan formodentligt trække den noget længere, før de nok også forsvinder - eller må springe på Android og/eller Windows-bølgen.

Tallene i IDC's undersøgelse er ikke nødvendigvis korrekte. Samsung opgiver eksempelvis ikke salgstal for deres smartphones, så tallene kan være behæftet med store fejl. Tallene i undersøgelsen dækker også over de telefoner, der bliver sendt ud til butikkerne, og ikke dem der ryger over disken.

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.