Mobilbetalingsløsningen Swipp lukker og slukker. De 70 tilbageværende banker bag løsningen dropper yderligere udvikling af appen og tilslutter sig i stedet MobilePay. Det meddeler bankerne her til morgen.

Swipp, der har været de andre bankers forsøg på at tilbyde et modstykke til Danske Banks MobilePay, har været sendt til tælling siden Nordea for nylig meddelte, at de trak sig fra Swipp og gik ind i MobilePay. Det skete i erkendelse af, at Swipp formodentlig aldrig ville slå igennem, og at MobilePay allerede har sat sig op markedet.

Bankerne meddeler, at Swipp lever videre i en overgangsperiode, men at ideerne i Swipp derefter skal integreres i MobilePay. Her tænkes der nok på at Swipp fungerer via almindelige konto-til-konto-overførsler, hvor MobilePay benytter kreditkortoverførsler. Ved at skifte til Kontooverførsler på Mobile Pay, kan bankerne slippe af med kortudbyderen Nets og deres gebyrer. Det er heller ikke utænkeligt, at MobilePay også udvikler sig til en konkurrent til Nets' betalingsservice.

Netop Nets er meget tæt på at være klar med en mobiludgave af Dankortet, så man kan betale med sin iPhonen i de supermarkedet og butikker, der bakker op om løsningen. Det gælder blandt andet Coops butikker.

Ud over Nets er der flere udenlandske konkurrenter på vej. Apple Pay er en af de, der forventes på markedet men også PayPal, Samsung, Google og Facebook er involveret i mobile betalingsløsninger. Tidligere har teleselskaberne også forsøgt sig ude den store succes.