Apple oplyser, at de vil betale skat i USA af de penge som hidtil har været placeret i udlandet. Pengene stammer fra den del af Apples forretning der ligger uden for USA. Tidligere har Apple ikke kunnet føre pengene ind i USA uden at skulle betale høj skat af dem. Med en skattereform fra Donald Trump, der for nylig blev vedtaget af Kongressen, er selskabsskatten blevet sænket fra 35 procent til 21 procent. Noget Apple nu vil benytte sig af. Apple vil samlet set betale $35 milliarder i skat i USA af pengene.

"Jeg håber og jeg tror, at det kan blive brugt til at tjene et højere formål, hvad enten det er infrastruktur eller uddannelse eller andet, som vil medføre flere arbejdspladser i USA.", udtaler Tim Cook til ABC News.

Tim Cook udtaler desuden at han aldrig har ment at det tidligere skattesystem var godt for USA. Det motiverede virksomhederne til at investere uden for USA eller til at lade pengene blive uden for USA, hvor de så har hobet sig op. Noget Apple og andre multinationale selskaber er blevet kritiseret for. Det skal skattereformen lave om på. Indtil videre har i hvert fald Apple bidt på krogen.

USA's præsident Donald Trump er ikke overraskende begejstret og ser Apples beslutning som en stor sejr. Ifølge Tim Cook er det dog ikke alene skattereformens skyld. Cook fortæller at en stor del skyldes skattereformen men at en stor del ville være blevet gjort under alle omstændigheder.

Gennem de næste fem år vil Apple bidrage med $350 milliarder til den amerikanske økonomi. Apple vil direkte investere et milliardbeløb i udvikling og produktion i USA, hvilket vil skabe 20.000 nye jobs.