Apple har hyret advokaten Lisa Ellman, der er specialist i lovgivning relateret til droneflyvning og luftfart. Ellman skal fungere som lobbyist i Washington. Det skriver Bloomberg.

Ellman er medstifter af "Commercial Drone Alliance" og er desuden leder af "Unmanned Aircraft Systems"-afdelingen i advokatformet Hogan Lovells, hvor hun også er partner. Med andre ord en kvinde med solid viden om netop droner.

Det interessante er ikke så meget Ellmans personligen kvalifikationer som hvorfor Apple har hyret hende til at have lobbyarbejde. En mulighed er at hun skal gøde jorden for Apples egen brug af droner til interne formål.

Apple har i 3-4 år brugt droner i forbindelse med indsamling af data til Apple Maps. Droner er hurtigere end de biler, Apple også benytter. Så sent som i 2018 fik Apple lov til at flyve med droner på en måde der ellers ikke er tilladt efter amerikansk lovgivning, der er ret streng på dette område. Sammen med North Carolina Department of Transportation fik Apple lov at indsamle data til brug i Apples kort-app.

En anden mulighed, som Bloomberg også nævner, er at Apple forbereder et indtog på det hastigt voksende marked for droner. VI ved at Apple arbejder på at udvikle en selvkørende bil. Det er ikke utænkeligt at styresystemet og den intelligente software bag sådan en selvkørnede bil, kan bruges i droner også. Altså i selvflyvende, eller autonome, droner. Det er slet ikke utænkeligt at Apple kigger på dette område også.

Allerede nu kan man købe droner fra DJI i Apples netbutik (link)