Hver gang Apple lancerer en ny iPhone, er skærmundersøgelsen fra DisplayMate en af de ting, jeg ser frem til. Dr. Raymond M. Soneira fra DisplayMate er nemlig en kapacitet på området og er virkelige grundig i sin analyse og sammenligning med andre enheder. Han giver klar besked om, hvorvidt Apples anprisninger holder vand eller ej. Nu er han allerede klar med sin undersøgelse af skærmen i iPhone 7.

Lad mig bare med det samme afsløre at skærmen i iPhone 7 til fulde lever op til forventningerne. På flere punkter er det verdens bedste skærm i en mobiltelefon.

Verdens bedste farvegengivelse

iPhone 7 er således den telefon, der gengiver farver mest præcist. Faktisk er skærmen i iPhone 7 den skærm af samtlige skærme DiaplayMate nogensinde har testet på tværs af enheder, der gengiver farver mest præcist. Årsagen til den nærmest perfekte farvegengivelse er at iPhone 7 har en såkaldt "DCI-P3 Wide Color Gamut". Det er et farvespektrum der også bruges i 4K-TV. DisplayMate kalder den "imponerende" og en "kæmpe konkurrencefordel" sammenlignet med Apples konkurrenter. På trods af et 25% bredere farvespektrum er skærmen 7% mere energieffektiv en skærmen i iPhone 6. Der sker via en særlig teknik baseret på fosforholdige pixels.

Få refleksioner og høj lysstyrke

Der findes heller ingen mobiltelefon med færre refleksioner i skærmen end iPhone 7. Den kan dog ikke måle sig med skærmen i iPad Pro, der har en rekord lav refleksion takket være en speciel antireflekscoating. Denne coating kan man ikke bruge på telefoner, da den er for nemt at ridse.

Intensiteten og kontrasten i billederne på skærmen beskrives som "visuelt ikke til at skelne fra det perfekte" og iPhone 7 er den telefon med den mindst farvevariation, når man kigger på skærmen i en stor vinkel.

Lysstyrken (brightness) er målt til hele 602 nits. Det er det højeste DisplayMate nogensinde har målt i en mobiltelefon. Under visse omstændigheder stiger det endda til hele 705 nits. Det kræver at man indstiller iPhonen til automatisk at regulere skærmens lysstyrke. Man kan ikke manuelt indstille den så højt, da det vil dræne batteriet for hurtigt. Ved den automatiske regulering kommer den dog i perioder så højt op, hvis der er meget lys i omgivelserne. Til sammenligning har det nye Apple Watch Series 2 en skærm med en lysstyrke på 1.000 nits.

Du kan læse hel den grundige test hos DisplayMate

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.