Den nye iPad mini 4 har fået en betydeligt bedre skærm. Det viser en foreløbig test foretaget af DisplayMate. Skærmen er nu lige så god som skærmen på iPhone 6 og iPad Air 2. På nogle områder endda bedre.

Specielt er der sket noget for skærmens gamut, det vil sige hvor præcist farver vises. Den er gået fra 62% til 101%, hvor målet selvfølgelig er en 100% gengivelse. iPad mini 4 er altså meget tæt på nu.

Der hvor det virkelig rykker, er dog på skærmens evne til ikke at reflektere omgivelsernes lys. Her sætter iPad mini 4 ny rekord. Vi er helt nede på 2% nu. Dette er lavere end iPhone 6 med 2,5% og iPad mini 3 der havde hele 6,5%. De fleste tablets og mobiltelefoner ligger omkring 5%. Reflektionen siger noget om, hvor nemt det er at bruge skærmen i dagslys. Jo lavere et tal desto bedre. Den lave reflektion betyder, at iPad mini 4 har omkring 3 gange bedre kontrast end andre tablets. Målt i dagslys har iPad mini 4 den højeste kontrast DisplayMate nogensinde har målt på noget produkt.

Ifølge DisplayMate betyder der, at der nu er stort pres på Apples konkurrenter. De skal have sænket reflektionen, hvis de vil være konkurrencedygtige, da det er en af de vigtigste parametre for den dagligdags opfattelse af skærmkvalitet.