
Apple er i øbeblikket ved at teste en ny Siri-tjeneste, der skal gøre iOS's personlige assistent i stand til at besvare opkald samt transskribere indkomne beskeder til tekst. Det skriver Business Insider. Lige nu skulle tjenesten være i test hos Apples ansatte.
Navnet på tjenesten skulle være "iCloud Voicemail" og ideen er blandt andet at Siri kan sættes til at svare på opkald alt efter hvor man befinder sig. Man kan eksempelvis have indstillet Siri til at besvare et opkald, når man er ude at fiske og ikke kan eller vil tage sin telefon. I det tilfælde får de der ringer én besked - i andre tilfælde en anden besked. Ganske smart.
Den anden del af tjenesten er transskribering af telefonsvarebeskeder til tekst. Det vil sige, at folk kan lægge en almindelige talebesked på telefonsvareren, men at beskeden hos modtageren tikker ind som en tekstbesked. Dermed undgår man helt at skulle tjekke sin telefonsvarer.
Planen er at den nye tjeneste skal være en del af iOS 10, der kommer næste år.
Scroll ned for at se kommentarer
Det lyder sku smart!
Har nu min tvivl om hvor godt den del med at omdanne tale til tekst vil blive, men håber at blive overrasket ;-)
Det lyder smart.
Jeg bruger jævnligt tale til tekst og syntes det fungerer ganske udemærket.
Hurra! Jeg vil sgu gerne slippe for min telefonsvarer på mit arbejde. Jeg er simpelthen ikke god nok til at få tjekket lydfilerne, der indtales.
Det vil være en kæmpe forbedring, hvis opkald og lydfiler bliver transskriberet til en sms, som ligger direkte på hjemmeskærmen.
Jeg ved, derimod, ikke, om jeg er superinteresseret i at have Apple som teleselskab. Der er trods alt rimelig hård konkurrence på teleområdet, og jeg tror ikke, at Apple bliver markedsledende, hvad angår prisen. Modsat kan Apples teleselskabsplaner lægge pres på de eksisterende teleselskaber, så vi får endnu bedre priser på abonnementer.
Håbet er dog, at Apple får indført det elektroniske simkort, så kan kan skifte udbyder i løbet af minutter. Det vil med sikkerhed skabe rigtig hård konkurrence. Derudover vil det være en ret så fed feature, når man er i udlandet og i løbet af minutter kan købe et lokalt taletidskort med data, så man slipper for at bruge sit danske, dyre, abonnement. Også selvom EU har dikteret at roamingpriserne skal sættes ned.
Genialt!..
Jeg hader netop at bruge voicemail, da konceptet med at man skal ringe op til et nummer for at aflytte en besked ganske enkelt virker for gammeldags efter min mening.
Havde vi så bare haft visual voicemail hos alle selskaber, var der da noget at komme efter.
Og den del med Siri er virkelig fedt.. Det kunne jeg godt bruge :D
@marknmeeks
Prisledende bliver Apple aldrig som teleselskab. Til gengæld kan de jo fra dag 1 implementere tjenester som i dags syltes af teleselskaberne. Visual voicemail er et godt eksempel. Det er mig en gåde, at sådan en smart funktion ikke understøttes af alle. Det er et kæmpe tilbageskridt at gå fra visual voicemail til alm. telefonsvarer. Jeg er meget tæt på helt at slå den fra, da det ganske enkelt er for gammeldags at skulle ringe op til et nummer for at høre en besked,
Til gengæld vil Apple så nok lægge sig ud med samtlige teleselskaber, hvilket måske ikke er det bedste for salget. På den anden side, er de jo nødt til at tilbyde det kunderne vil have - og det er iPhones.
@Martin
Det er helt sikkert, at Apple vil introducere nye og bedre services, som de gamle teleselskaber bliver nødt til at rykke på, hvis altså Apple også bliver et teleselskab. Det er jo det herlige ved konkurrence. Ikke mindst, når den ene konkurrent er mester i at lave brugervenlige løsninger. Det vil med sikkerhed gavne alle forbrugere i det lange løb.
Apple vil i samme ombæring erklære krig mod en af de hænder, der fodrer firmaet med milliarder af dollars. Jeg tror dog ikke, at Apple frygter den kamp. Kunderne vil, som du skriver have iPhones. Og hvis teleselskaberne af den ene eller anden grund skulle droppe eller drosle iPhone-salget ned, kan Apple jo bare sælge telefoner inklusive abonnement direkte fra fabrikken.
Jeg er helt sikker på, at det ikke er Apple, der taber i det lange løb. Det kan man jo se historisk, hvor lavprisselskaberne har ædt store dele af de etablerede teleselskabers kundegrupper.