Hvad mange måske ikke er klar over er, at den personlige assistent Siri faktisk ikke er Apples opfindelse. Siri var en selvstændig iOS-app, som Apple købte tilbage i 2010. Det første års tid kørte den videre som en selvstændig app, indtil Apple indbyggede den som en del af systemet i iOS 5 i 2011.

To af de oprindelige Siri-grundlæggerne, Dag Kittlaus og Adam Cheyer, er nu gået solo og er klar med den første prototype på en helt nyt personlig assistent kaldet Viv. Viv skulle benytte en teknologi der er er meget mere sofistikeret og intelligent end vi kender fra Siri. Det hele blev vist frem på et event i New York. Hele fremvisningen kan ses i videoen ovenfor.

En af pointerne med Viv er, at den simpelthen skal kunne alt og at kommunikationen skal være 100% som man ville kommunikere med et rigtigt menneske. Samtidig skal Viv kunne integrere med mange flere tjenester som bestilling af hotelværelser, blomster etc. Noget som Apple har nedprioriteret i Siri. Viv er på den måde meget mere i tråd med den originale vision for Siri; en digital assistent der kan klare en masse opgaver på egen hånd, bare den får besked på det.

Viv styrke ligger i at den er opmærksom på hvilken kontekst, der bliver spurgt i. Viv forstår ganske enkelt spørgerens hensigt frem for bare at tage alt bogstaveligt. Det er sket takket via et videnskabeligt gennembrud kaldet "dynamic program generation".

Ambitionen er at Viv skal være en samleplads for alt hvad der hedder stemmestyring. En slags App Store bare for tjenester der integrerer med Viv. Det skal fungere på tværs af platforme og udviklere skal kunne integrere med tjenesten efter behov.

Kittlaus og Cheyer forventer at Viv bliver lanceret i en offentlig brugbar version senere på året. Formodentlig vil fokus alene være på engelsk og USA som den oprindelige Siri var det.

Scroll ned for at se kommentarer