
Den amerikanke organisation for trafiksikkerhed "AAA Foundation for Traffic Safety", har undersøgt hvor meget det forstyrrer billister, at bruge diverse gadgets under kørslen. De har placeret de undersøgte enheder på en femtrinsskala, hvor 1 er mindst forstyrrende og 5 er mest forstyrrende.
Siri får en score på på 3,4, hvilket er præcist midt i feltet. Man skal dog bemærke at der er tale om den almindelige Siri og ikke Apples CarPlay, der er udviklet specielt til biler. Google Now klarer sig lidt bedre end Siri og Microsofts Cortana lidt dårligere. De resterende i testen er bilproducenternes egne systemer. De fordeler sig både i top og bund. Man kan derfor ikke sige, at de indbyggede systemer er bedre end telefonløsningerne.
Ingen af de testede formår at få en god score. Alle er mindst moderat forstyrrende og ligger ellers på 3 komma et eller andet, mens en enkelt (Mazda 6) nærmer sig skalaens top (hvilket altså er skidt).
Igen må man jo opfordre til, at koncentrere sig om bilkørslen, når man kører bil, og ikke lave alt muligt andet. Det forstyrrer mere end man skulle tro.
Scroll ned for at se kommentarer
Det der forstyrre er, hvis der kommer noget ind i synsfeltet og man af en eller anden årsag priotere det højere end kørslen.
Det man oftest priotere højere end kørslen er det der giver mest følelsesmæssig respons (interesse) (f.eks. Facebook)
Og der er stor sandsynlighed (næsten 100%) for, at en ændring i synsfeltet giver en følelsesmæssig respons (dvs ikke er ligemeget)
Så skal det være et system som ikke forstyrre, skal der være mindst mulig aktivitet i synsfeltet som ikke vedrører kørslen (dvs. ingen ændring på skærmen, hvis man for eksempel spørg Siri om noget)
Lydmæssigt er det ikke så slemt, men kan alligevel være farligt, hvis et ords betydning refere til for meget billede.
Så det handler om at lave et system der laver så lidt billedlig aktivitet som muligt (helst ingen, hvis det kan lade sig gøre) og så lidt lydlig aktivitet som muligt, men alligevel nok til at det der bliver sagt giver mening.