Den amerikanke organisation for trafiksikkerhed "AAA Foundation for Traffic Safety", har undersøgt hvor meget det forstyrrer billister, at bruge diverse gadgets under kørslen. De har placeret de undersøgte enheder på en femtrinsskala, hvor 1 er mindst forstyrrende og 5 er mest forstyrrende.

Siri får en score på på 3,4, hvilket er præcist midt i feltet. Man skal dog bemærke at der er tale om den almindelige Siri og ikke Apples CarPlay, der er udviklet specielt til biler. Google Now klarer sig lidt bedre end Siri og Microsofts Cortana lidt dårligere. De resterende i testen er bilproducenternes egne systemer. De fordeler sig både i top og bund. Man kan derfor ikke sige, at de indbyggede systemer er bedre end telefonløsningerne.

Ingen af de testede formår at få en god score. Alle er mindst moderat forstyrrende og ligger ellers på 3 komma et eller andet, mens en enkelt (Mazda 6) nærmer sig skalaens top (hvilket altså er skidt).

Igen må man jo opfordre til, at koncentrere sig om bilkørslen, når man kører bil, og ikke lave alt muligt andet. Det forstyrrer mere end man skulle tro.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.