Apple frigiver med jævne mellemrum mindre sikkerhedsopdateringer til OS X. Det sker i takt med at det bliver funder huller i sikkerheden, eller som forebyggende foranstaltning. Det er meget forskelligt, hvad indholdet i disse opdateringer specifikt er. Går man meget op i det, plejer Apple at lægge supportdokumenter ud på deres hjemmeside, hvor man an finde indholder af sikkerhedsopdateringerne til OS X.

Sikkerhedsopdateringer frigives både til den aktuelle version af OS X, men også til ældre versioner af OS X. Typisk et par generationer bagud, men af og til længere tilbage. Det vil sige, at selvom den nuværende version af OS X er 10.11 El Capitan, så frigiver Apple stadig sikkerhedsopdateringer til ældre systemet som Mavericks, Yosemite og Mountain Lion, hvis det er nødvendigt. Nogle sikkerhedsopdateringer er rettet specifikt mod bestemte Macs andre kommer til alle iMacs og MacBooks på en gang.

Skal man installere sikkerhedsopdateringer til OS X?

Det store spørgsmål er, om man skal foretage disse sikkerhedsopdateringer til OS X, eller om man skal lade være. Det er meget nemt at svare på: Man skal altid, og så hurtigt som muligt, sørge for at installere sikkerhedsopdateringer til OS X. Det anbefaler Apple, og det anbefaler vi også. Ofte retter de nogle sikkerhedshuller, som almindelige brugere ikke risikerer at bliver fanget i, men hellere være på den sikre side.

Instalelr derfor altid sikkerhedsopdateringer til OS X, når de kommer.

Artiklen er opdateret i februar 2016.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.