4. generation Apple TV bliver ifølge rygterne præsenteret i næste uge, når der er indkaldt til pressemøde. Allerede nu kan kilder dog afsløre dele af specifikationerne. Det skriver 9to5mac.

Enheden vil få en hurtigere processor, 8-16GB lagerplads og en ny sort fjernbetjening. Til gengæld vil enheden ikke understøtte 4K-videoafspilning og portene vil være de samme som på 3. generation. Enheden bliver fysisk noget større end den nuværende Apple TV.

Mest overraskende er nok at mængden af lagerplads bliver så lav. Om det så bliver 8GB eller 16GB er ikke helt klart, men det er i hvert fald ikke meget taget i betragtning at enheden vil kunne afvikle spil. Der skulle dog ifølge kilderne være nogle ændringer i iOS 9-kernen, der gør apps' pladskrav mindre. Kombineret med at al videoindhold bliver streamet fra nettet, vurderes det altså at 8-16 GB er nok.

Mere logisk er det, at processoren bliver den same type A8, som sider i iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Den er ikke helt så hurtig som A8x, der sidder i iPad Air 2, men stadig en betydelig opgradering af den A5, der sidder i den nuværende Apple TV.

Fjernbetjeningen bliver samme mørke (sorte) farve som selve enheden, men stadig lavt i metal. Øverst bliver der, som tidlige rygter har beskrevet, et pegefelt og neden under et par fysiske knapper til blandt andet volumen.

Som skrevet øverst bliver der ikke lavet om på portene i forhold til den nuværende Apple TV. Der bliver en HDMI-port for tilslutning til et TV og en USB-port for tilslutning til en computer og til diagnostiske formål.

Hvorfor enheden fysisk bliver større, som kilderne også siger, er noget uvist. Personligt kan jeg ikke se, at nogle af de andre ting der nævnes, skulle fylde mere end de gør i Apple TV 3. generation. Så måske har Apple alligevel en overraskelse eller to i ærmet?

Kombineret med at den nye Apple TV får egen App Store, er opdateringen under alle omstændigheder den største til Apple TV siden lanceringen.