Apple er ganske sensationelt nu verdens største producent af smartphones. De seneste tal fra 4. kvartal 2016 viser at Apple solgte 78,3 millioner iPhones, mens Samsung kun solgte 77,5 millioner smartphones. Procentvis sidder Apple på 17,8% af markedet mens Samsung sidder på 17,7%. Tallene stammer fra Strategy Analytics.

At Apple er strøget helt til tops skyldes dels at salget af iPhonen er skudt i vejret - aldrig har iPhonen været så populær som nu - og dels at Samsungs salg er faldet 5% til det laveste niveau siden 2011.

Det er dog blandt de tre andre producenter i top-5 - Huawei, OPPO og Vivo - at vi ser de største vækstrater. Specielt de to sidste er på vej frem, men generelt har alle tre godt fat i det vigtige kinesiske marked, hvor de presser Apple. Generelt et blev der i sidste kvartal solgte 6% flere smartphones end samme kvartal året før.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.