Samsung vil sammen med flere andre mobilproducenter på det indiske marked have importen og salget af brugte iPhones i Indien forbudt. Apple har ellers søgt om tilladelse til at importere såkaldte refurbished iPhones, det vil sige brugte iPhones som Apple sætter i stand i sælger med garanti.

Samsung med følge argumenterer med at miljøet vil tage skade, hvis Apple får lov at importere de brugte iPhones til Indien fordi det vil resultere i mere elektronikskrot. Det er selvfølgelig bare et pseudo-argument. I virkeligheden handler det nok om, at koalitionen af mobilproducenter af økonomiske grunde ønsker at holde Apple ude fra det enorme indiske marked.

I Indien har de en meget stram politik med hensyn til import af varer, der pålægges en meget kraftig toldsats. Dette for at tilskynde virksomheder til at producere deres varer i Indien. Det betyder også at iPhones er meget dyre i Indien. Det skulle så vidt vides, være det dyreste sted at købe en iPhone. Noget Apple formodentligt har forsøgt at råde bod på ved at begynde at sælge de noget billigere refurbished iPhones.

I første omgang har Apple fået nej til importen, men i øjeblikket foregår nye forhandlinger, som Samsung og gruppen af producenten altså nu blander sig i.

Apple har kun 2% af markedet i Indien, der domineres af de helt billige telefoner til under $150.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.