Da en domstol i Tyskland forleden nedlagde et fogedforbud for at stoppe salget af Samsungs Galaxy 10.1-tablet, var Samsung meget hurtigt ude med en officiel meddelelse om, at Samsung ikke havde fået lov at fremføre sine modargumenter over for dommeren. "Kravet om et fogedforbud blev indgivet uden varsel til Samsung, og forbuddet blev udstedt uden nogen form for høring eller fremlæggelse af beviser fra Samsung side.", udtalte Samsung således.

Nu viser det sig dog at det er, om ikke en decideret løgn, så i hvert fald ikke hele sandheden. Allerede en uge før fogedforbuddet indleverede Samsung nemlig et forsvarsskrift til retten for at imødegå et fogedforbud. Dommeren har med andre ord kigget på Samsungs argumenter, men altså valgt at feje dem af bordet.

Det er et alvorligt slag i hovedet på Samsung. Ikke så meget fordi de forsøger at vildlede offentligheden, den slags er jo ikke unormalt, når der er indblandet spindoktorer. Problemet for Samsung er, at deres argumenter rent faktisk er blevet hørt, men bare fundet for lette. Hvis Samsungs argumenter ikke var blevet vurderet af en dommer, så havde de jo chancen for at kunne overbevise ham med dem ved den afhøring, der bliver afhold den 25. august om sagen. Det vil Samsung få meget svært ved nu, da deres argumenter i første omgang blev fejer af bordet. Samsung skal med andre ord komme frem med noget nyt, hvis de skal overbevise dommeren om, at fogedforbuddet var en fejl.

I følge den internationalt anerkendte ekspert i intellektuelle sager, Florian Mueller, står Samsung meget svagt inden en høringen om fogedforbuddet. Han er tilfældigvis tysker, og må forventes at kende alt til tysk jura. Ifølge ham er Samsung udemærket klar over, at de står svagt, hvilket også er grunden til at Samsung forsøger at overbevise offentligheden om, at de ikke er blevet hørt. "Da Samsung allerede har fejlet med deres forsvar, skal deres advokater finde på nogle nye argumenter for at få forbuddet fjernet", siger Mueller. "Normalt fører den slags høringer kun til et andet resultat, hvis den anklagede ken bevise, at modpartens anklager er faktuelt forkerte, hvilket jeg tvivler på vil ske.", fortsætter Mueller.

Samsung vil herefter formodentligt appelere afgørelsen til en højere retsinstans, imens vil den første retsinstans fortsætte behandlingen af den egentlige sag, hvilket formodentlig vil tage et års tid. Der er altså en reel sandsyndlighed for, at Samsung mister en hel generation af deres tablet på gulvet i hvert fald i EU.

Kilde: Foss Patents

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.