Samsung snyder med benchmarkscores

Samsung er blevet opdaget i forsøg på at snyde med benchmarktests for deres Galaxy Note 3 telefon, så telefonen opnår en højere benchnmark end den ellers ville have fået, skriver Arstechnica. En benchmarktest er en test af ydeevnen af hardwaren i eksempelvis smartphones. Ideen med benchmarktest er, at man kan sammenligne ydelsen på tværs af enheder.
Samsungs snyderi er foregået ved, at der i telefonens operativsystem er indbygget kode der identificerer benchmark-apps og giver dem særbehandling. Når der afvikles en bechmarktest på telefonen går den i en speciel benchmark-mode, hvor clockfrekvensen øges og processoren ikke får lov til at gå i strømbesparende tilstand, som den ellers ville have gjort. Samsung sørger altså for, at benchmark-apps får flere resourcer end alle andre apps, så telefonerne tager sig bedst muligt ud.
Resultatet er at Galaxy Note 3 opnår en score der er omkring 20% højere end hvad apps normalt ville kunne regne med processoren taget i betragtning. Snyderiet sker dog kun, når det er kendte benchmark-apps, der bruges til testen. Bruger man nogle mere ukendte som ikke kan identificeres, får de ikke særbehandling og må køre med samme sløve hastighed som andre almindelige apps.
Samsungs snyderi er ikke gået ubemærket hen hos Apple, hvor marketingsdirektør Phil Schiller i et tweet skriver "shenanigans" - narrestreger, og linker til artiklen hos Arstechnica.
Det er i øvrigt ikke første gange, at Samsung laver det nummer. Også deres Galaxy S4 har de sørget for får en kunstig høj score. Samsung motivation for at snyde er selvfølgelig, at telefonerne tager sig bedre ud, end de i virkeligheden er. Kunder der kigger på benchmarks får altså et forkert billede af, hvad telefonen i virkeligheden kan yde, for så snart benchmarktesten er ovre går telefonen tilbage til det normale niveau.
Samsung er i det hele taget kendt for ikke at sky nogen midler, når de vil have omverdenen til at indse, hvor gode deres produkter er. Som da tennisstjernen David Ferrer forud for Madrid Open roste hans nye Samsung Galaxy S4, der hjælper ham i hans træning, uden at vide at alle kunne se, at beskeden var sendt fra hans iPhone. Eller da modellen Kate Upton blev hyret for at skabe glamour omkring en Samsung-lancering, men havde glemt at lade sin iPhone blive der hjemme.
Folk har efterhånden gennemskuet, at når de kendte “helt naturligt” anbefaler Samsung, så er de sikkert blevet betalt for det. På samme måde ved vi nu, at når Samsungs telefoner opnår høje benchmarkscores, så er det heller ikke gået helt ærligt til.