Samsung har her til aften løftet sløret for en række nye produkter, der skal forsøge at tage kampen op mod Apples iPhones: Samsung Galaxy S10e, S10, S10 Plus og Fold.

Mest interessant er en ny 4,6" telefon, der kan foldes ud til at blive en 7,3" tablet - eller en tablet der kan foldes sammen til en telefon, alt efter hvordan man ser på det. Prisen er meget tæt på $2.000 og springer dermed skalaen for hvor dyr en telefon eller tablet kan være.

Nye Galaxy-mobiler

Derudover er Samsung klar med efterfølgerne til deres Galaxy-flagskibe I år hedder de Galaxy S10 and S10+. Begge telefoner er med skærm til kant, dog med et hul til kameraet. Hullet er mindre end udskæringen på Apples iPhones, men sidder på S10+ lidt underligt asymmetrisk placeret i skærmen. Galaxy S10 har en skærm på 6,1" og S10+ en skærm på 6,4". Nedenunder skærmen er der indbygget fingeraftrykslæser. På bagsiden er der tre kameraer: 12 megapixel vidvinkel, 12 megapixel tele og 16 megapixel ultra vidvinkel. De toptelefoner har desuden en funktion, så de kan oplade andre enheder trådløst.

Begge telefoner kommer med 128GB eller 512GB lagerplads og den store kan desuden fås med 1TB plads. Begge telefoner kommer med forskellige finishes.

Ud over de to flagskibe er Samsung klar med Galaxy S10e, der bedst kan beskrives som en iPhone Xr-konkurrent. Den har en skærm på 5,8" og er dit billige end de to andre nye telefoner.

Galaxy fold

Galaxy Fold er ifølge Samsung en helt ny type enhed der både kan bruges som telefon og tablet. Det unikke er at den kan foldes sammen på midten, så skærme bliver halt så stor. Magien ligger selvfølgelig i skærmen i sig selv, men ellers i nogle "usynlige" hængsler under skærmen. Enheden har 12GB RAM og 512GB lagerplads. Samsung har samarbejdet med Google om at udvikle apps der kan udnytte den nye enhed. Den har hele seks kameraer. Tre på bagsiden, to på indersiden og et på fronten, så den kan tage billeder uanset om den er foldet sammen eller ej.

Ud over nye telefoner - og den foldbare enhed - har Samsung præsenteret nye smarture og nogle trådløse øretelefoner, der umiddelbart minder meget om Apples AirPods.

De tre nye telefoner kan forudbestilles med det samme og bliver leveret i starten af marts. Priserne ligger og svinger omkring 6.000-10.000 kroner alt efter model, abonnement og så videre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.