IDC har idag frigivet tallene for det globale salg af mobiltelefoner i årets første kvartal. Apple opnår sin højeste markedandel nogensinde med 8,8% af samtlige solgte telefoner. Det er en stigning fra 4,6% i samme kvartal sidste år.

Den store nyhed er dog, at Samsung har overhalet Nokia som verdens største mobilproducent. Samsungs slag er steget 35% siden sidste år, og Samsungs markedsandel er nu 23,5%, mod Nokias 20,8%. Nokia har mistet en fjerdede af salget siden sidste år. Den præstation formår LG dog at overgå, eller skulle man sige undergå, ved at have mistet næsten halvdelen af salget på et år.

Kigger man kun på smartphones er tendensen endnu tydeligere. Samsung har mere end fordoblet deres markedsandel, mens Apples er steget omkring 50%. Nokia derimod er i frit fald. De har mistet to tredjedele af deres markedsandel på bare et år. Fra at være markedets klart største smartphoneproducent, er Nokia nu marginaliseret. Kun en nedtur for RIM og HTC gør, at Nokia ikke ryger helt ned på femtepladsen.

Samlet set faldt mobiltelefonsalget på verdensplan med 1,5%, mens smartphonesegmentet steg 45%.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.