I sidste uge nedlagde Obama-administrationen veto mod en afgørelse i patentstriden mellem Samsung og Apple. Afgørelsen forbød salg af visse af Apples produkter i USA fra den 25. august. Efter præsidentens veto kan salget af Apples produkter fortsætte som normalt.

Den beslutning har haft en enorm økonomisk betydning for Samsung, hvis markedsværdi er faldet med en milliard dollars i løbet af weekenden som en direkte følge af vetoet. Det svarer i runde tal til 5,7 milliarder kroner.

Den Sydkoreanske regering har kritiseret beslutningen og udtaler, at der er bekymring over de mulige negative effekter på Samsungs patentrettigheder.

Samsung har i øvrigt appeleret den oprindelige afgørelse, fordi Apple kune blev fundet skyldig i at overtræde et enkelt af Samsungs patenter og ikke alle de fire, som Samsung mener Apple overtræder.

Sidste år blev Apple tilkendt en erstatning på $1 milliard for Samsungs overtrædelse af Apples patentrettigheder, en sum der dog siden er blevet nedsat til det halve.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.