I går skrev jeg en artikel om nogle lækkede arbejdstegninger til den kommende iPhone. De viste en enhed, hvor Apple har flyttet fingeraftrykssensoren om midt på bagsiden. Enheden på tegningerne var på et tidligt stadie, så designet skal tages med et gran salt, og det er også muligt at der blot er tale om en af flere prototyper.

Under alle omstændigheder viser tegningerne, at Apple i det mindste har overvejet muligheden for at flytte fingeraftrykssensoren. Det er Apple ikke de eneste der har. De nye topmodeller fra Samsung, Galaxy S8 og S8+, har skærm helt til kanten og Samsung har derfor flyttet fingeraftrykssensoren om på bagsiden lige ved siden af kameraet i øverste hjørne.

Svær at nå og langsom

De første anmeldelser indikerer at det måske ikke er den bedste ide. Mashable skriver at "der er så mange ting galt med Samsungs beslutning" om at placere sensoren på bagsiden.

The Verge skriver at sensoren stort set er umulig at nå med pegefingeren med mindre man virkelig strækker fingeren. Det gør den langsom at bruge. Recode kalder placeringen mærkelig og har svært ved overhovedet at få sensoren til at virke pålideligt. Det samme har EB's anmelder der er endt med helt at slå funktionen fra.

Fedter kameralinsen til

Værre er det at man fedter kameralinsen til, når man forsøger at låse telefonen op. Man kan ikke mærke forskel på sensoren og kameralinsen, der er placeret umiddelbart side om side og begge er omgivet en en ring. En fedtet linse betyder dårlige billeder. Techcrunch kalder det et underligt designvalg, og Business Insider skriver at sensoren ikke kunne være placeret en mere akavet sted. Alle anmeldelser jeg har læst nævner at kameralinsen bliver fedtet, når man forsøger at bruge sensoren.

Halv løsning fra Samsung

Forklaringen på den mærkelige placering er ifølge Samsung, at batteriet har gjort det umuligt at placere sensoren andre steder end øverst ved siden at kameraet. Eller sagt med andre ord, har Samsung nedprioriteret brugervenligheden af tekniske årsager. Samsung har for enhver pris ville fjerne hjem-knappen fra forsiden for at kunne lave skærmen større, men har ikke tænkt det igennem og er derfor endt med en halv løsning.

Noget vi tidligere har set med Samsungs Galaxy Alpha, som havde en underlig bule omkring jack-stikket, som der i virkeligheden slet ikke var plads til i telefonen. Frem for at få det løst ordentligt, så laver man en halv løsning og smider den på markedet. Stik modsat af hvordan Apple plejer at gøre det. Apple vil hellere holde fast i en gammelprøvet løsning lidt længere indtil den nye løsning fungerer 100%.

Får ellers fine anmeldelser

Bortset fra placeringen af fingeraftrykssensoren for Galaxy S8 generelt fine anmeldelser. Skærmen betegnes som fantastisk, omend det dog er en smagssag om man bryder sig om at skærmen er afrundet i kanterne. Telefonen lider generelt af samme problem som Apples nye iPhones plejer at få kritik for. Der sker ganske enkelt for lid fra gang til gang. Ingen deciderede nyskabelser der for alvor rykker noget.

Apple begår ikke Samsungs fejl

For at runde af hvor vi startede - den kommende iPhones mulige bagsidesensor - så adskiller de tegninger vi har set sig væsentligt fra Galaxy S8 ved at sensoren på iPhonen er placeret midt på bagsiden tættere på hvor man naturligt hviler fingeren og desuden langt væk fra kameralinsen. Kritikpunkterne fra S8 burde med andre ord ikke gælde for iPhonen, ifald Apple beslutter sig for at bruge det viste design. Ideelt er det ikke, men stadig bedre end en situation hvor man fedter kameralinsen til og ikke rigtigt kan nå sensoren.

Selvom tegningerne viser en iPhone med sensor på bagsiden peger de fleste rygter på, at den vil blive integreret direkte i skærmen på forsiden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.