Ligesom fodboldklubberne, har mobilbranchen også meget trofaste og dedikerede fans, der aldrig ville svigte deres hold. Heller ikke når tingene går skidt. I denne artikel vil vi derfor kigge lidt på "rivalerne" fra Samsung. Nærmere bestemt, på deres to nye flagskibe; Samsung Galaxy S7 og Samsung Galaxy S7 edge.

Er der grund til panik?

Samsung Galaxy S7 og S7 edge kan givetvis få de fleste iPhone-fans til at ryste en lille smule i bukserne, og det er der for så vidt også et gyldigt grundlag for. Hvis vi ser bort fra ting som brugervenlighed og styresystem, er det kun i forhold til holdbarhed, at en iPhone – på papiret – er et bedre valg. Dette slog vi fast tidligere, da vi bragte resultatet fra en holdbarhedstest, udført af firmaet SquareTrade. Resultatet var, at de nye Samsung Galaxy S7 modeller, var langt mindre modstandsdygtige overfor trykpåvirkning, hvilket er lidt paradoksalt og pudsigt, da iPhone har fået en del hug og kritik for, at være for skrøbelig.
Men hvis vi ser bort fra denne test, er det bestemt ikke en uværdig modstander, som Samsung er kommet op med. Så ja, en lille smule rysten i bukserne er forventeligt fra Apple-fans, men så heller ikke mere end det.

Batterilevetid

Batterikapaciteten på smartphones måles i milliampere timer (mAh). Kort fortalt kan man sige; jo flere mAh, desto større batterikapacitet og dermed længere levetid på batteriet.

Men batterilevetiden afhænger selvfølgelig af, hvordan du bruger telefonen. Hvis du kun tjekker mails, ringer og SMS’er holder din telefon selvfølgelig strøm længere tid, end hvis du streamer halve og hele timer på YouTube, Netflix eller Viaplay. Det siger sig selv.

Problematikken med batterikapacitet, har været et ongoing issue for alle smartphone producenter, lige siden smartphones for alvor blev smarte. I gamle dage kunne en Nokia 3310 f.eks. snildt holde strøm i en 4-6 dage, men den skulle heller ikke koncentrere sig om andet end opkald, SMS og Snake. Sådan er det (heldigvis, vil nogen sige) ikke længere. Så selvom en smartphones overordnende batterikapacitet i mAh er væsentligt forøget siden Nokias kronede dage, er vores krav og forventninger som forbrugere steget så meget, at de fleste af os må sætte mobilen til opladning hver dag.

Og netop batterilevetid er for mange en vigtig faktor, når der skal vælges ny telefon. Vi vil gerne være pænt sikre på, at vi ikke skal tænke i strømrationering, når vi bruger telefonen i det daglige – også selvom vi bruger den til meget, meget mere end bare at ringe og skrive.
Da Apple lancerede iPhone 6 og iPhone 6 Plus, var den største forskel på de to, at batteriet holder længere på plus-modellen. Det skyldes, at telefonen er fysisk større, og dermed har plads til mere batteri. Dermed er mAh-tallet for en iPhone 6S på 1715 mAh, mens det på iPhone 6S Plus er på hele 2750 mAh. En signifikant forskel.

Dog blegner de to tal en smule, når vi sammenligner dem med Samsungs nye skud. Galaxy S7, som er den mindste af de nye modeller, og bedst kan sammenlignes med en iPhone 6S, har hele 3000 mAh på batteriet, og Samsung Galaxy S7 edge, trækker hele 3600 mAh. Det er en forskel, der er til at tage og føle på.

Mange vil argumentere for, at iOS kræver langt mindre processorkraft end Android, og at batterikapaciteten derfor ikke behøver at være ligeså høj på iPhones som på Android mobiler, og det er teknisk set også rigtigt nok, men hvis Samsung kan presse så meget mere ud af deres batterier (som faktisk er mindre en Apples), så bør vi kunne forvente det samme af de nye iPhone 7-modeller, der forventes at blive lanceret til efteråret. Hvorvidt Apple kan levere, er desværre uvist, men vi glæder os til at følge udviklingen på batterifronten.

Processor

Samsung Galaxy S7 og Samsung Galaxy S7 edge leveres begge med samme processor, nemlig en 2,3 GHz + 1,6 GHz octa-core processor med 4 GB RAM. Igen; imponerende!

Til sammenligning er en iPhone 6S Plus ”kun” udstyret med en 1,8 GHz dual-core processor. Vi har sat kun i anførselstegn, da denne processor er rigeligt til Apples styresystem, iOS. Sagen er nemlig den, at Android som sagt kræver mere kraft end iOS, og derfor er processorerne i Android-telefoner nødt til at være kraftigere. Men igen – hvis teknologien tillader det, hvorfor så nøjes? Prøv at tænk på hvor hurtig en ny iPhone er i dag, og hvor hurtig den kunne være, hvis motoren i den var 3 gange så stor.

Det skal dog retfærdighedsvist nævnes, at man ikke kan stille regnestykket så simpelt op. At en processor har dobbelt så mange kerner (cores) og gigahertz (GHz), betyder ikke at den er dobbelt så hurtig. Den er hurtigere, ja – men ikke dobbelt så hurtig. Fordelen ved de kraftige motorer (processorer) er derimod, at de sjældent bliver belastet maksimalt. Jo flere kerner en processor har, desto flere steder kan den fordele arbejdet, og dermed nedsætte belastningen på hver enkelt kerne.

Det er en klar fordel, når vi taler om batterilevetid.

Konklusion

Så hvad så? Skal du smide din iPhone på porten og konvertere til Samsung Galaxy S7 eller S7 edge?

Ja, det er et godt spørgsmål, men uden at fornærme nogen Samsung-fans, er vores svar nej.
Det kan godt være, at Galaxy S7 og S7 edge er langt fremme i skoene, når vi taler specifikationer og ydeevne, men hvis du er glad for din iPhone – eller Apples brugerflade generelt – så er Android stadig et meget tungt styrsystem at vænne sig til, og det alene er nok til, at vi ikke ser de nye Galaxy modeller som en reel trussel for Apple. Selvfølgelig er der dem, der bare gerne vil prøve noget nyt, og som derfor skifter mobil som vi andre skifter strømper, men som sagt; hvis du er glad for Apples brugerflade, bør du ikke skifte.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.