Flere danske anmeldere - ingen nævnt ingen glemt - har kåret Samsungs nye Galxy Note 7 som en af årets allerhurtigste smartphones. Den konklusion holder muligvis, hvis man kun færdes i Android-kredse. Sammenligner man derimod med Apples et år gamle iPhone 6s, der snart går på pension, er konklusionen en helt anden.

Note 7 har dobbelt så meget RAM som den gamle iPhone 6s og en quad-core processor med betydeligt mere power end iPhonens dual-core A9. På papiret smadrer Note 7 altså iPhonen 6s godt og grundigt.

Problemet er bare at det ikke holder i den virkelige verden. Ovenstående video viser en sammenlignelig test af åbning af apps, videorendering, indlæsning af spil etc. iPhone 6s er markant hurtigere end Note 7. Markant i en grad så iPhone 6s når at gennemløbe testen to gange inden Note 7 er færdig med første runde!

Note 7 er middelmådig i daglig brug

En uvidenskabelig test, men dog ikke mere end at konklusionen fint holder vand. Vil man have flere rå tal på bordet, kan man besøge Anandtech, der altid tester hardware seriøst og redeligt. I deres tests klarer Note 7 sig kun middelmådigt. Nogenlunde på niveau med den to år gamle iPhone 6 - uden s. iPhone 6s nærmest smadrer Note 7 i deres tests og er markant hurtigere end Samsungs flagskib. Altså på trods af af Note 7 på papiret har voldsomt bedre specifikationer. Anandtech skriver at jo nærmere en virkelighedstro brugsscenarie Note 7 testes i, desto mere falder den igennem som værende langsom.

Note 7 har uden tvivl saft og kraft i rigelige mængder, men når det skal trækkes med et system som Android, så er resultatet altså det stik modsatte af hvad man skulle tro: En langsom telefon, der kun lige måler sig med Apples to år gamle iPhone 6.

Papirspecifikationer er med andre ord ikke særlige anvendelige til at bedømme en smartphones ydelse. Det er vi selvfølgelig nogen der har vist længe. I den seriøse ende af branchen har man i årevis kendt til ydelsesproblemer med Samsungs smartphones (se for eksempel her, hvor konklusionen er at Note 7's ydelse er pinlig), men på de danske mobilsites er den slags "detaljer" helt fraværende. Det kan man jo tænke lidt over, når de selvsamme sider igen og igen falder på halen over diverse Android-mobiler uden at gide besværet med at efterprøve påstandene.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.