Salget af digital musik via iTunes er faldet 13% i år, skriver Wall Street Journal. Sidste år faldt det 5,7% efter at have oplevet stigninger uafbrudt siden åbningen i 2003. Årsagen skal findes i de mange forskellige abonnementstjenester som Spotify og WiMP.

Apple har med iTunes Radio forsøgt at lave en musiktjeneste, der skal få folk til at købe musik i iTunes, men det har ikke levet op til målene. Dette har formodenligt været en medvirkende årsag til, at Apple tidligere på året investerede $3 milliarder i at overtage Beats Electronics og Beats Music. Den sidste er nemlig en musiktjeneste, som Apple håber kan vinde lidt af det tabte terræn tilbage.

iTunes Store, der også inkluderer salg af apps, er en kæmpe forretning for Apple med en årlig omsætning på over 100 milliarder kroner. Det er dog apps og ikke musikken der trækker det tunge læs i øjeblikket.

Hvad siger læserne? Køber i stadig digital musik - eller er i for længst røget over på en musiktjeneste eller "nøjes" med radio og YouTube?

Scroll ned for at se kommentarer