Der er kommet gang i Mac-salget efter en noget død periode i sidste kvartal, mener Gene Munster analytiker hos Piper Jaffray. Salget i januar er i USA steget med over 30% vurderes det. Det er noget overraskende, men skyldes at Apple i sidste kvartal ikke kunne producere nok iMacs. Der er nu kommet styr på produktionen, så leverancerne til alle der har bestilt nu effektueres. Munster vurderer dog, at det høje salg ikke kan vare ved, og han forventer derfor stadig et samlet fald på 5% i kvartalet, når man tager den generelle trend i computersalget på verdensplan med.

Noget overraskende viser undersøgelsen også, at iPod-salget er steget med 3% trods forventinger om et fald på 17%.

Man kunne godt se iPod-tallene som en indikator på hvor upræcist analytikerens tal er, da det virkelig vil være en sensation, hvis iPoden pludselig får en opblomstring. Apple har i lang tid ikke skænket den megen opmærksomhed, og der kommer stort set aldrig nogle nye iPods der kan rykke ved det. iPod touch er den enste iPod, der er fremtid i, og den kan ikke opveje at salger af de klassiske iPods er faldet støt de sidste par år.

Munster vurderer ikke, at iPod-salget vil have nogen som helst indflydelse på Apples bundlinje, da de kun udgør få procents af Apples forretning.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.