Salget af iPhones er steget med hele 17%, oplyser Apple i deres seneste kvartalsregnskab. I årets første kvartal blev der solgt 43,7 millioner iPhones sammenlignet med 37,4 millioner solgte enheder i samme kvartal sidste år. Samlet set er der solgt 520 millioner iPhones siden lanceringen i 2007.

Ifølge Apple har salget af hver enkelt iPhone-model været bedre end forgængeren sidste år. Det vil sige, at Apple har solgt flere iPhone 5s, iPhone 5c og iPhone 4s i år end henholdsvis iPhone 5, iPhone 4s og iPhone 4 sidste år. Det er den første regulære udmelding vi har fra Apple omkring salget af iPhone 5c. Sammenlignet med salget af iPhone 4s sidste år, sælger iPhone 5c bedre.

Folk skifter til iPhone fra Android

Apple oplyser også, at omkring halvdelen af alle iPhones bliver solgt til nye kunder, som primært skifter fra Android. Tallet er dog meget skævt fordelt på de enkelte modeller. For iPhone 4s er 85% af salget til nye kunder, for iPhone 5c er det 69% af salget. 9 ud af 10 er skiftet fra Android. Tallene viser med al tydelighed, at Apples ide med de billigeste iPhone-modeller er at tiltrække nye kunder - og at strategien lykkedes. Andet ben i strategien er, at få disse kunder til at skifte til en af topmodellerne senere.

Stor stigning i Kina og udviklingslande

Salget af iPhones er især steget i Kina, hvor salger er 28% højere end sidste år mod en generel vækst i smartphonemarkedet på 20%. Der er nu 40.000 steder i Kina, hvor man kan købe en iPhone. Apple forventet et tredoble det i løbet af de kommende år.

Også i udviklingslandende er Apples salg stærkt og det er især den billige iPhone 4s der trækker læsset. I flere lande er 80% af køberne nye kunder. Apple har gode erfaringer med at holde på kunderne, når først de er kommet med på vognen og ser derfor fortrøstningsfuldt på mulighederne for at øge salget fremover. De eksisterende kunder opgraderer til en bedre model, og de billige modeller tiltrækker nye kunder i massevis.

Apple kom forventeligt ikke ind på planerne for kommende iPhones. Det forventes dog at Apple vil lancere nye iPhones til efteråret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.