Bag den noget kryptiske overskrift gemmer sig en teknisk detalje, som er vigtig at have med, når man skal bedømme hvordan det går med salget af Apples iPhones.

I rå tal solgte Apple 77,3 millioner iPhones i kalenderåret 2017's fjerde kvartal. Det er præcis 1 millioner mindre end i samme kvartal året før og svarer til et fald på 1,3%. Så er den potte ude skulle man tro, men det er ikke så enkelt.

Apples kvartalsregnskaber løber nemlig i hele uger og ikke fra en given dato til en anden given dato. Alt efter hvordan kalenderen ser ud det pågældende år kan der derfor være forskel på hvor mange uger Apple har inkluderet i regnskabet. I år dækker regnskabet over 13 uger, hvor det sidste år dækkede over 14 uger.

Det betyder også, at salget af iPhones ikke kan sammenlignes direkte, da de dækker over to perioder af forskellig længde. Apple solgte 77,3 millioner iPhones på 13 uger sammenlignet med 78,3 millioner iPhones på 14 uger sidste år. Regner man det i stedet om til salg per dag og runder af giver det 850.000 iPhones i år mod 799.000 sidste år. Det svarer til et stigning på lidt over 6%.

Apple har altså hver eneste dag i 4. kvartal 2017 solgt 6% flere iPhones sammenlignet med kvartalet året forinden. Derfor er det reelle salg steget til trods for at Apples regnskab melder om faldende salg. Simpelthen fordi der i år mangler en uges salg i statistikken.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.