Apple har offentliggjort regnskabet for årets 2. kvartal. Det er Apples 3. kvartal, da Apple kører med forskudt regnskabsår i forhold til kalenderåret. Apple oplyser at de har omsat for $53,8 milliarder i kvartalet, hvilket er en lille stigning på omkring 1% sammenlignet med samme periode året før. Det er Apples højeste omsætning nogensinde for juni-kvartallet.

Kvartalsoverskuddet blev $10,0 milliarder, hvilket er 13% lavere end samme periode sidste år. Faldet i overskuddet skyldes lavere profitmargin og en anden fordeling i omsætning inden for de enkelte produktkategorier.

Apple er holdt op med at offentliggøre styksalget af deres enheder. I stedet er det omsætningen der meldes ud. For iPhonen er omsætningen dykket med hele 12% i kvartalet sammenlignet med samme periode sidste år. Uanset hvordan man vender og drejer det bliver der altså solgt færre iPhones end tidligere. Apple oplyser dog er trenden er ved at vende, og at tallene ser bedre ud end tidligere.

Trods medgangen i iPhone-omsætningen udgør iPhonen stadig knap halvdelen (48%) af Apples samlede opsætning. Det er en markant mindre del end tidligere, hvilket understreger Apples strategi om at satse mere på kategorien Tjenester (musik, film, iCloud etc). Kategorierne tilbehør og Wearables er også i vækst. Det samme er iPad- og Mac-salget i øvrigt.

De noget kedelige iPhone-tal til trods hæver Apple forventningerne til resten af året. Her vil Apple blandt andet lancere deres nye spiltjeneste, deres nye filmtjeneste samt det nye Apple-kreditkort. Altsammen noget der vil øge omsætningen i kategorien Tjenester.

Investorerne har taget godt imod Apples regnskab. Kursen på Apples aktier steg 3% ovenpå regnskabets offentliggørelse.