Noget tyder på at salget af Apples nye HomePod ikke går så godt som Apple havde håbet på. Nu er der selvfølgelig ingen, ud over de ansvarlige hos Apple, der ved hvad Apple har håbet på, så det er selvfølgelig ren spekulation. Men der er visse tegn.

Først og fremmest har Apple, ifølge China Times, skåret ned for produktionen af HomePods fra 500.000 om måneden i årets førte kvartal til 200.000 om måneden nu. Det er en stor reduktion, men kunne i princippet være forventet af Apple. At de 500.000 enheder om måneden med andre ord var for at dække den indledende efterspørgsel, og at de 200.000 dækker det normale og forventelige salg. Sådan er det ofte og derfor fejlfortolker mange ofte en reduktion i produktion som noget dårligt. Det behøver det ikke være. Men det kunne også være en reel reduktion, fordi salget går ringere end Apple havde kalkuleret med. Apples topchef, Tim Cook, har dog tidligere været ude og sige, at selvom man antager at tallene er rigtige, så fortæller de ikke ret meget. Der kan være mange årsager til at produktionen hos en enkelt underleverandør eller to varierer. Mest oplagt fordi de har mistet ordrer til andre underleverandører.

Der er dog en anden ting der peger i retning af dårligt salg (dårligt, skal i denne sammenhæng ses relativt til Apples størrelse). Ifølge Bloomberg er lagret af HomePods i de enkelte butikker begyndt at vokse fordi butikkerne modtager flere HomePods end de sælger. Hvis det er rigtigt, er det ikke underligt at Apple skærer ned for produktionen.

HomePods kan i øvrigt stadig kun fås i enkelte engelsktalende lande, hvilket heller ikke hjælper på salget.