Det kræver kun en Raspberry Pi-computer og den rette software, at lave et system, så man kan kontrollere Phillips Hue lys-systemet via fysiske kontakter.

Ideen med Philips Hue er jo ellers, at man skal styre sine lyspærer trådløst via iPhonen. Vanens magt er dog som bekendt stor, og kommer man til at slukke for dem på kontakten i stuen, kan man ikke længere kontrollere dem trådløst. Derudover er det ofte meget hurtige bare at tænde/slukke via en fysisk kontakt frem for at skulle hive iPhonen frem.

Løsningen på det problem har den danske udvikler Thomas Fechtenburg lige ved hånden. Han har taget en lille billig Raspberry PI-computer, der kan fås for få hundrede kroner, og kombineret dem med den rette software og nogle fysiske kontakter. Computeren snakker sammen med Philips Hue-bridgen, og når man trykker på en af kontakterne sender computeren en besked til Hue. Det kunne være en besked om at slukke eller tænde eller en besked om at skifte mellem forskellige forhåndsindstillinger, det Philips kalder scener.

Der slukkes med andre ord ikke for strømmen, som via en normal kontakt. I stedet sender systemet den samme kommando om at slukke lyset, som iPhonen ville have sendt.

Det hele demonstreres i videoen her over. For illustrationens skyld er kontakterne ikke monteret i væggen, men bare tilsluttet computeren direkte. I virkeligheden skal systemet selvfølgelig forbindes med regulere svagstrømskontakter indbygget i væggene, hvor man normalt har sine kontakter.

Den ene kontakt er tildelt funktionen tænd/sluk ved kortvarigt tryk, og skru op/ned ved længerevarende tryk. Den anden kontakt benyttes til at skifte mellem forskellige lysscenarier.

Man skal huske på, at der ikke er nogen fysisk forbindelse mellem computeren og lampen. Kommandoerne sendes trådløst.

Bemærk: Lad være med at begynde at rode med dine elinstallationer. Det kan være ulovligt og ikke mindst farligt. Desuden er det heller ikke nødvendigt. Konceptet vist i videoen handler ikke om elinstallationer, men om en hjemmelavet controller, der kommunikerer trådløst med Hue.

Kort om Philips Hue

Philips Hue er et sæt diodepærer (LED), der kan kontrolleres med iPhonen. Det er blandt andet muligt at styre pærernes farve og lysstyrke samt en masse andre spændende ting. Tredjepartsudviklere er allerede godt i gang med at udvide mulighederne. Læs hele vores anmeldelse af Philips Hue her.

Philips Hue kan købes i Apple Store

Startsæt - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Gratis levering. 1-2 ugers leveringstid.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.