Der er en tradition for at de fysiske mål på kommende Apple-produkter dukker op i god tid inden Apple selv løfter sløret. Årsagen er, at der er millioner, hvis ikke milliarder, på spil i at producere tilbehør til for eksempel iPhonen eller iPaden, og at der derfor også er penge i at lække denne information til producenter af for eksempel iPhone-covers. Hvis én producent kender de korrekte mål før konkurrenterne, får vedkommende et forspring i konkurrencen. Tidligere på året blev to kinesiske ansatte på en iPad-fabrik tiltalt for at lække netop disse typer oplysninger.

Det har dog ikke stoppet lækkene. Der er således lækket informationer om designet på den nye iPhone 5. De kinesiske producenter af covers er ikke i tvivl om hvorvidt informationerne er rigtige. De er begyndt at sprøjte iPhone 5-covers ud.

Mock-up baseret på nøjagtige mål

MacRumors har bedt en designet om at lave et iPhone-mockup ud fra målene på et af disse covers. Der er blevet taget grundige mål og tallene er ført ind i noget 3D-modeleringssoftware. Det er der kommet nogle ret interessante billeder ud af. Under forudsætning af, at disse covers er ægte, så vil rederingerne ovenfor være et meget præcist bud på iPhone 5's formfaktor.

Man skal huske på, at disse covers alene afslører de fysiske mål. Det er ikke til at sige om et givent hul i coveret er til en ny port eller en ekstra højttaler etc. De ting er altså i bedste fald kvalificerede gæt.

Ny home-knap?

Skærmstørrelsen er 4", og den har samme aspektratio som den nuværende skærm. Dette er fint i tråd med tidligere rygter om en større skærm. Mere interessant er det, at hullet til home-knappen er aflangt. Designeren har valgt at give home-knappen tilsvarende form, men kan kunne også forestille sig, at home-knappen vil forblive rund og at hullet i coveret i stedet er aflangt, fordi der skal være plads til en swipe-bevægelse hen over home-knappen. Man kunne for eksempel bruge det til at bladre mellem apps eller sider på ved at føre fingeren hen over home-knappen mod højre eller venstre.

Bagsiden og siderne er afrundet, som den kommer til at ligne iPod touch (måske er det faktisk et cover til en touch og ikke en iPhone 5 der er tale om?). iPhonen vil være noget bredere end iPhone 4, men til gengæld noget kortere og tyndere. Hvis man kigger på billedet nedenfor er det tydeligt at se, at iPhone 5 ikke vil være lige tyk/tynd over det hele, den vil være tyndest i bunden og tykkere opefter. Til gengæld er den ikke kurvet, som nogle rygter har hævdet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.