600 millioner Samsung-telefoner er ramt af en kritisk sårbarhed, der gør det muligt for hackere at få adgang til stort set alt på telefonen: Beskeder, billleder, mikrofonen etc.

Sårbarheden findes i den tastaturløsning, som Samsung anvender som standard i Galaxy S6, S6 Edge og S5. Det drejer sig om SwiftKey, og problemet bliver ikke mindre af, at SwiftKey hverken kan afinstalleres eller slås fra på Samsungs telefoner. Samsung meddeler, at de arbejde på en opdatering af firmwaren, som kan lukke hullet. Indtil da anbefales det at man lader være med at lade sin Samsung-mobil vær koblet til et ukendt netværk.

Nu er det her jo ikke en nyhedsside om Samsung. Problemet er, at SwiftKey også findes til iOS. Det er så heldigvis alligevel ikke et problem, da sårbarheden kun eksisterer på Samsungs telefoner, da den er relateret til den måde tasturet opdateres på.

iOS-brugere såvel som Android-brugere med andet end en Samsung-mobil, kan altså tage det helt roligt. Sårbarheden er alene et problem på de nævnte Samsung-mobiler, der kommer med SwiftKey præinstalleret. Bare inden panikken begynder at brede sig, for SwiftKey er også ret populært ti iOS.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.