Kamera-appen i iOS indeholder en automatisk Time Lapse-mode - på dansk kalder Apple det for "Tidsforløb". Time lapse er en teknik, hvor man tager enkeltbilleder med for eksempel 10 sekunders mellemrum og sætter dem sammen til en film. Derved speedes tingene op, og time lapse er derfor det modsatte af slowmotion.

Vanen tro har Apple tænkt lidt over tingene for at gøre det nemt for brugerne. Der er således overhovedet ingen indstillingsmuligheder, da det hele foregår automatisk.

Jamen, hvordan vælger man så hvor lang tid, der skal gå mellem hvert billede? Det gør man ikke. Det finder appen selv ud af, og justerer det dynamisk. I starten går der kort tid mellem hvert billede, og jo længere tid man optager, desto længere går der mellem hvert billede. I alle tilfælde er målet en video, der varer omkring 20-30 sekunder.

Det betyder, at hvis du optager i 5 minutter, så sættes tidsintervallet til omkring 2 billeder i sekundet, så man ender med 20 sekunder ved 30 billeder/sekund. Optager man i 40 minutter, justeres tidsintervallet til et billede hver fjerde sekund. Igen ender man med en video på 20 sekunder.

Pointen er, at appen selv justerer tidsintervallet - og at det faktisk giver mening. For jo længere en tidsperiode man vil filme, desto længere bør der være mellem billederne, for at sikre en fornuftig hastighed i den endelige film.

Er man mere til den manuelle kontrol, findes der selvfølgelig flere apps i App Store. Det kunne være Time Lapse!, der kan hentes for 13 kr i App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.