I sidste uge kom det frem, at Apple har ansøgt om tilladelse til at lade selvkørende biler kører på offentlig vej i Californien. Ifølge californisk lov skal Apple træne deres ansatte i at kunne overtage kørslen i en selvkørende bil inden sådan en tilladelse kan gives.

Business Insider er kommet i besiddelse af en rapport, der netop viser hvordan Apple foretager denne træning. Rapporten hedder "Development Platform Specific Training" og handler om en sikker indgriben i kørslen, hvis noget ikke går som forventet.

Af rapporten fremgår det at de ansatte skal igennem syv test. I hver test er der først to øvelseskørsler og herefter han man tre forsøg til at bestå testen. Det dækker eksempelvis over uvendinger eller pludselige accelerationer eller opbremsninger. De syv tests skal sikre at de ansatte kan tage over, hvis automatikken i systemet svigter.

Under kørslen vil det automatisk system blive slået fra hvis køreren tager fat i rattet eller træder på bremsen. Hvis køreren accelerer vil det automatiske system forblive aktivt.

I Apples ansøgning nævnes seks kørere ved navn. Det drejer sig primært om ingeniører specialiseret i maskinlæring. Flere har tidligere været ansat hos firmaer som Tesla eller Bosch.

I nogle år har det været en offentlig hemmelighed, at Apple arbejder på at udvikle enten en selvkørende bil eller en softwareplatform til en sådan. Ifølge rygterne er Apples plan at være klar i 2020. At Apple nu vil teste platformen på offentlig vej viser at udviklingen i hvertfald går i den rigtige retning.

Scroll ned for at se kommentarer