Bloomberg har en ret interessant og detaljeret artikel om hvordan Apples genanvendelse af brugte iPhones foregår. Det sker på en lille håndfuld fabrikker runt omkring i verden. Som altid med Apple er der 100% styr på sikkerheden, og alle affald der forlader fabrikkerne vejes for at sikre, at der kommer det samme ud som, der kommer ind.

Ifølge kilder i branchen, har Apple de mest omfattende procedurer og regler for genanvendelse af udtjent elektronik. Derfor genanvender Apple også en betydelig større andel end branchen generelt. Hvor andre producenter går efter at genanvende 70%, når Apple typisk 85%. I 2014 indsamelde Apple mere end 40.000 tons elektronikskrot.

Når kunderne afleverer udtjente iPhones - der er i for dårtlig stand til at ryge tilbage på brugtmarkedet, bliver de sendt til en fabrik, der skiller dem ad. Apple betaler for dette, og Apple ejer hvert eneste gram, der forlader fabrikken. Det hele sker i 10 skridt og foregår i vakuum-sikrede rum, der sikrer at eventuelle gasser og andre kemikalier ikke bliver frigivet i processen.

Den farlige del af affaldet deponeres på en godkendt lokalitet, mens materialer som guld og kobber omsmeltes. Resten ender som aluminiumsrammer til vinduer eller i møbler eller glasklinker.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.