Apples nye MacBook er bestykket med en ny speciel processor fra Intel kaldet Core M, som Intel lancerede i efteråret. Core M er ultra energieffektive mikroprocessorer beregnet til mobile enheder.

Core M er den første processor baseret på Intels 14nm Broadwell-arkitektur, hvor Intel tidligere har brugt en 22nm Haswell-arkitektur. Det at de enkelte transistorer er blevet mindre, betyder alt andet lige, at en chip med en given regnekraft fylder mindre og derfor bruger mindre strøm, og afgiver mindre varme. Core M fylder omkring det halve i forhold til tidligere.

Effektforbruget for Intel Core M er 4,5W, hvilket er omkring en tredjedel af tidligere sammenlignelige processorer fra Intel. Det betyder ikke bare bedre batteritid, men også mindre spildvarme, hvorfor man kan lave computere uden aktiv køling som en blæser. Det gør enheder baseret på Core M mindre og mindre støjende end tidligere generationer.

I løbet af i år regner Intel med at også deres større processorer Core i3/i5/i7 skal baseres på samme 14nm-arkitektur som Core M.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.